Amb l’entrada en vigor del nou sistema tarifari (gener 2024), TAIGUA també ha introduït un canvi important en l’accés als ajuts socials de l’aigua.

Un dels aspectes més destacables és la unificació de criteris per accedir als dos tipus d’ajuts: el Cànon social que aplica l’ACA (Agència Catalana de l’aigua), i la Tarifa social que aplica l’Ajuntament de Terrassa.
El més destacable és que aquesta unificació permet l’ampliació dels ajuts a diversos col·lectius de persones i unitats familiars de la nostra ciutat que podran veure bonificat l’import de la seva factura a través de l’accés a les dues bonificacions i que, en alguns casos, pot arribar al 50% de l’import total.

L’Ajuntament ha iniciat amb TAIGUA, i la col·laboració de l’OAT, una campanya informativa, amb el lema «Ajuts socials de l’Aigua», dirigida als col·lectius que es poden acollir a la tarifa social de l’aigua. S’ha editat un tríptic informatiu per explicar les bonificacions i els ajuts socials destinats a les persones i els col·lectius més vulnerables; qui els pot demanar; quins requisits s’han de reunir i de quina manera es poden tramitar. Veure TRÍPTIC

Aquest ha estat un pas important fruit del treball de coproducció entre l’Ajuntament de Terrassa, TAIGUA i l’OAT, que ha estat impulsat pel grup del Dret Humà de l’Aigua i Justícia Social (DHAiJS) de l’OAT.

• Tal com indica el tríptic informatiu, la Tarifa social s’aplica de manera automàtica un cop l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) hagi atorgat la bonificació del cànon social.
• Podeu comprovar si teniu accés a la tarifa social i quin estalvi se us aplicarà a la factura de l’aigua, a través de la calculadora social elaborada per l’OAT: CALCULADORA D’AJUTS SOCIALS

Més informació. 

Veure TRÍPTIC