Aquest mes de novembre ja podrem veure l’exposició «L’aigua, allà i aquí», que s’ha fet sota la coordinació d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF) , de forma col·laborativa entre diferents actors -TAIGUA, OAT i l’Ajuntament de Terrassa- i finançada per la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
L’exposició està formada per deu plafons per tal de fer sensibilització mediambiental, en concret pel que fa a la situació del dret humà a l’aigua i el sanejament a nivell mundial, l’ODS 6,  l’aigua a Terrassa, l’OAT i els ecofeminismes i la gestió del’aigua a Catalunya.  Podeu descarregar l’exposició en aquest enllaç.

Els tres primers plafons són comuns amb altres exposicions que també han estat creades en ciutats com Mataró o el Prat de Llobregat. El quart parla de la Gestió de l’Aigua a Terrassa, la creació de l’empresa pública TAIGUA i els compromisos que ha adquirit l’Ajuntament, com a responsable del servei, valorant l’aigua com un dret humà i no com un negoci. El cinquè està dedicat a explicar d’on es capta l’aigua de Terrassa. Els sisè i setè plafó estan dedicats a Projectes de Cooperació en països com Colòmbia. El vuitè ens informa sobre com és la Gestió de l’aigua a Catalunya. El novè sobre el procés de municipalització des de les primeres lluites fins al paper que ha de tenir l’Observatori de l’Aigua de Terrassa un cop aconseguida una gestió pública. I un darrer, desè, plafó sobre ecofeminismes, treballat per Dones d’Aigua, grup que col·labora amb la Taula Educació i en altres grups de l’OAT com és el Dret Humà a l’Aigua i Justícia Social.

Podrem veure l’exposició al Teatre Alegria dissabte 20 de novembre, coincidint amb la representació de l’obra de titelles Matito i la Gota d’Aigua, espectacle d’ESF, en el marc de la “Terrassa Cooperativa és Transformadora“.  Quan?: dissabte 20 a les 12h, Entrades gratuïtes aquí 

A partir de la setmana vinent l’exposició es podrà veure també al Vapor Universitari de Terrassa, durant el Congrés Aigua Pública organitzat a la nostra ciutat els propers 24 i 25 de novembre. L’exposició restarà en mans de l’Ajuntament de Terrassa, per tal que pugui ser exposada sempre que es cregui oportú.