L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, convida a la següent xerrada, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC. «Aigua Circular – La Gestió de l’Aigua a Escala Local-Regional». Serà un esdeveniment semi-presencial que es retransmetrà per Streaming al nostre canal de Youtube. 

Dia: Dijous, 6 de maig a les 16 h.

Descarrega el Programa

Enllaç per Registrar-se a l’streaming: Aquí   (Per assistir-hi de manera presencial envieu un correu a la coordinadora eva.nogueras@terrassa.cat).

 

Les ciutats de tot el món estan exposades a importants desafiaments interconnectats com la urbanització, el creixement de la població, el canvi climàtic i l’esgotament dels recursos naturals. L’aigua és un component central d’aquests desafiaments presents i futurs, i és fonamental per al desenvolupament urbà sostenible

Un nombre creixent de ciutats s’enfronta a desafiaments en la gestió dels seus recursos i serveis hídrics a causa de l’escassetat d’aigua i a l’augment de la demanda d’aigua. A més, la creixent freqüència i magnitud dels perills de l’aigua induïts pel clima, com les inundacions i les sequeres, està amenaçant els mitjans de vida, les poblacions, les infraestructures i els ecosistemes urbans.

En aquest context de canvi, el Pla d’Acció en Economia Circular i el pacte verd (Green Deal) suposen un punt d’inflexió a la Unió Europea. Però sens dubte, la pandèmia de la COVID-19 ens ha fet reflexionar a tothom del canvi necessari en molts dels processos que estem portant a terme a les nostres societats urbanes.

La jornada comptarà amb la presència d’un dels millors experts mundials en solucions basades en la naturalesa, l’investigador Carlos Arias, de la Univ. de Aarhus a Dinamarca, que ens mostrarà el model danès de Gestió de l’Aigua urbano-rural.

Des de Catalunya, Sergi Martí, president d’AQUA ESPAÑA ens parlarà dels reptes de la transició de l’Aigua a la Indústria, i Silvia González, coordinadora de la Comissió d’Aigües grises i pluvials d’AQUA ESPAÑA ens donarà una visió de l’estat actual de l’aprofitament d’aquestes noves fonts de recursos hídrics, les aigües grises i les pluvials.

Finalment, Jordi Morató, director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat ens donarà una perspectiva catalana de la circularització en operadors públics d’aigua.

Us hi esperem!!

Enllaç per Accedir-hi, el dia de l’esdeveniment: Aquí