El grup Educació de l’Observatori de l’aigua de Terrassa (L’OAT) hem participat una vegada més a la Fira de Nadal (Llums, Parc i Acció) que l’Ajuntament ha organitzat en el Parc Sant Jordi els dies 2,3 i 4 de gener de 2024.

Un total d’aproximadament 200 nens i nenes, han participat al llarg dels tres dies de la proposta d’activitats de “La maleta de l’aigua” que s’oferien a l’estant de L’OAT i que han dut a terme un equip de monitores de la Cooperativa Eina.

Un dels jocs que ha tingut més acceptació, ha estat el “memory”, on cada una de les fitxes del joc, ha permès als participants identificar quines són les bones pràctiques que cal dur a terme per tal de vetllar per un consum responsable de l’aigua.

L’activitat estrella de cada dia ha estat L’hora del conte en la que els nens i nenes han gaudit d’un dels contes de la maleta que té més acceptació i que posa de manifest, la importància de l’aigua pública com a bé universal per a tothom: “L’àvia, grill”.

El conte de l’Àvia Grill és una de les activitats que es podien sol·licitar dins de l’oferta d’activitats educatives de L’Ajuntament de Terrassa i malgrat que el termini per a la sol·licitud hagi acabat, encara es pot fer la demanda a partir de la web de l’Observatori de l’aigua ( www.oat.cat ).

Des del Grup educació volem agrair a tots i totes les participants en els nostres tallers i avançar-vos que enguany a més del III concurs de relats curts, estem preparant el “primer concurs de fotografia sobre l’aigua” i des d’aquí fem una crida a les escoles de Terrassa a participar-hi.

Per acabar només cal dir que els nens i nenes d’ara, són els que hauran de vetllar el dia de demà per una bona gestió dels recursos hídrics disponibles i és això el que ens mou al grup educació de l’Observatori de l’aigua de Terrassa a continuar treballant per l’educació dels nostres infants.

Grup Educació de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT)