Dins del marc de les activitats de la 32ª Fira de Mediambient de Terrassa, va tenir lloc diumenge 11 de juny, l’entrega de premis del 2n concurs de relats curts de l’OAT, organitzat per l’Observatori de l’aigua de Terrassa, amb la col·laboració de TAIGUA. Un total de 22 relats, d’alumnat de les escoles Andersen, Creixen i de l’Institut Cavall Bernat s’han presentat enguany a la convocatòria que tenia com a lema “L’aigua de l’aixeta versus l’aigua envasada”, amb l’objectiu de fer conscient a l’alumnat del valor que té beure aigua de l’aixeta per damunt de l’aigua envasada, per la gran quantitat de residus plàstics contaminants que genera aquesta última.

El jurat, valorant l’originalitat de la història, la correcció de les estructures gramaticals , així com la riquesa del vocabulari emprat va decidir otorgar els primer premi a l’alumnat següent:

  • 1r premi de la categoría 8-10 anys a: Marc Gómez Barcón de l’escola Andersen amb el conte “El viatge d’una gota d’aigua” .
  • 1r premi de la categoría 11-12 anys a: : Arlet Martínez Mayolas de l’escola Creixen amb el conte ” El poble blau”
  • 1r premi de la categoría 13-14 anys a: Irene Herrera Martínez de l’escola Andersen amb el conte ” La vida com a ampolla d’aigua”
  • 1r premi de la categoría 15-16 anys a: Marc Iglesias Cortés de l’escola Andersen amb el conte “Sóc essencial”

També es va donar un accèssit al conte ” El repte de la prova d’aigua” escrit per l’alumne Soleiman Hauari Hbabou de l’Institut Cavall Bernat.

Volem agrair a les escoles la seva participació en el certamen , al seu alumnat i especialment a les tutores l’esforç pel treball dut a terme a les aules i les animem a participar el curs que ve, en la propera edició.

Finalment donem les gràcies a en Jordi Ballart i Pastor, alcalde de Terrassa en funcions , i na LluÏsa Melgares Aguirre tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i sostenibilitat en funcions, la seva participació en l’entrega dels premis.

Aquí pots llegir els relats curts premiats:
Categoria 8-10 anys
Categoria 11-12 anys 
Categoria 15-16 anys 
Accèssit 1er ESO