El passat dijous, 25 de maig, s’ha reunit una representació de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa, formada per FACUA (Associació de Consumidors i Usuaris en Acció de Catalunya), la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Terrassa (FAVT), l’Associació de Veïns i Veïnes del Segle XX i la vicepresidència de l’OAT, amb representants de l’Ajuntament de Terrassa i de l’empresa pública TAIGUA amb l’objectiu de reclamar una major implicació de l’Administració municipal per tal de garantir un procés àgil i transparent en les gestions per als canvis de comptadors d’aigua de Mina a Taigua i per exigir que la informació que es dona a les persones consumidores sigui suficient i prou entenedora.
El sistema acordat entre Taigua i Mina, per poder fer el canvi de gestió dels comptadors, resulta molt complex i provoca una pèrdua de temps i de recursos injustificats per a les persones usuàries que volen fer lliurament aquest canvi.

Per part de l’Ajuntament de Terrassa i Taigua no s’ha fet una campanya informativa adient per tal que tothom conegui que Taigua ja pot gestionar el servei de comptadors des del mes de març d’aquest any 2023. Es troba a faltar una política comunicativa coherent per part de l’Ajuntament i Taigua que posi per davant una imprescindible informació a les persones usuàries del servei i els hi mostri un itinerari àgil i transparent per poder culminar aquest canvi de gestor dels comptadors amb èxit.
Per part de les associacions veïnals assistents, s’ha criticat el fet que no s’ha comptat amb la seva col·laboració ni s’ha respectat l’acord de fer extensiva aquesta campanya, aprofitant el revers de les factures de l’aigua, per informar sobre aquest tema.
Com Observatori de l’Aigua de Terrassa demanem al nostre Ajuntament que segueixi actuant amb decisió davant les constants provocacions de Mina, amb la contínua presentació de litigis, contra les legítimes decisions que es prenen des de l’administració municipal en benefici del servei de l’aigua a Terrassa.
Volem que es deixi enrere l’escull que ha estat la gestió de Mina durant més de 75 anys de concessió privada a la nostra ciutat.

Demanem a l’Ajuntament de Terrassa, tal com l’ha assessorat FACUA, que apliqui un sistema de canvi del gestor dels comptadors de Mina a Taigua utilitzant el mateix sistema que altres operadores com les del gas, electricitat o telefonia.
Volem que en una sola gestió davant Taigua s’obri un nou circuit en el qual la persona usuària pugui triar entre cedir la seva representació, tal com ho fan les operadores citades, o fer-ho de forma personal i complexa, tal com es fa actualment.
El canvi de companyia ha de ser un procés ràpid i senzill. Si cedim la nostra representació perquè Taigua actuï en el nostre nom, aquesta seria l’única encarregada de gestionar la baixa i l’alta, evitant un pelegrinatge injustificat de les persones usuàries del servei de l’aigua de Terrassa.

Cordialment,

La Comissió Permanent de l’OAT / La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Terrassa (FAVT) / L’AA.VV. del barri del Segle XX , L’Associació de Consumidors i Usuaris en Acció de Catalunya (FACUA).