El passat dimecres, dia 30 de Novembre, el Director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat (CUS) de la UPC-Terrassa Jordi Morató i l’Olga Lucía Sánchez membre de la CUS, el president del Gremi de Instal·ladors de Terrassa i Comarca (GREINTEC) Ignasi López, Pilar Quintanilla del grup de treball Qualitat i Sabor de l’Aigua de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (QSA-OAT), Joan Comallonga (GREINTEC-QSA-OAT) i Beatriz Escribano (QSA-OAT) vàrem visitar la planta de reutilització d’aigües grises de l’edifici Camí de La Creu nº5 de Sant Cugat del Vallès.

Aquesta trobada va ser possible gràcies al contacte de GREINTEC amb la tècnica de l’àrea de Medi Ambient i Habitatge de l’Ajuntament de Sant Cugat, Marta Oliver, qui per indisposició no va poder assistir. Per tant, en representació de l’Ajuntament, ens va rebre, l’Aaron Lopez Barragan, estudiant en pràctiques del Servei de Sostenibilitat i Medi Ambient. Durant quasi bé dues hores, en Ramon García de l’empresa GEP ibérica (Aguas Grises y Pluviales) ens va explicar el funcionament de com es pot reutilitzar l’aigua de la dutxa i del bany per alimentar els depòsits de l’inodor. Aquesta planta es basa en una tecnologia de depuració d’aigües grises mitjançant bioreactors de membrana. El resultat és una qualitat d’aigua excel·lent sense fer servir cap tipus de producte químic. Tots i totes vam pensar que era una bona alternativa i una gran aposta per l’estalvi d’aigua de boca tenint en consideració l’estat actual de sequera i els molt possibles propers escenaris negatius de futur agreujats pel canvi climàtic.

Bea Escribano – Presidenta de l’OAT