Publicat el 25 de Maig de 2020 per Taula del Llobregat

La tempesta Glòria del gener 2020 va  afectar  greument els rius i persones   del Principat malmetent infraestructures i  edificis situats   en zona inundable. Carreteres, ponts, vies fèrries.. a més de llocs específics com passejos  marítims en  pobles de platja, etc.   s’han vist afectats.  I això no s’ha acabat, perquè les projeccions del canvi climàtic [i] fan preveure que aquests tipus de fenòmens poden augmentar, amb tempestes més intenses i freqüents.

Aquest  episodi  també  ha posat en evidència la dificultat de gestionar les emergències quan  la predicció meteorològica és molt complicada. Amb el Glòria,  tres fronts atmosfèrics consecutius en tres dies amb una intensitat  de pluja inusual    van posar a prova els sistemes[ii] de gestió de la comissió  de  desembassament[iii]  del Ter-Llobregat.

Continuar llegint …